Normative si reglementari in constructii-instalatii

Normative

  Lista normative
  Preturi normative
  Formular comanda
 
 
 

 
 
Expozitii, targuri, conferinte, simpozioane, seminarii
 

16. Manual pentru intocmirea instructiunilor de exploatare privind instalatiile aferente constructiilor.
ME 005-2000

Elaborat de:

Institutul de proiectare, cercetare
si tehnica de calcul in constructii
IPCT-SA
Aprobat de:

MLPTL
Cu Ordinul nr.330/08.12.2000

PREVEDERI GENERALE


1.1. Manualul pentru intocmirea instructiunilor de exploatare privind instalatiile aferente constructiilor se adreseaza proiectantilor in vederea intocmirii de instructiuni de exploatare a instalatiilor de incalzire, ventilare, electrice, sanitare si gaze aferente cladirilor de locuit, civile si de productie (care nu impun conditii speciale) instructiuni care trebuie sa fie afisate si respectate de personalul angajat de beneficiar in acest scop.

1.2. Manualul se utilizeaza la :
- instalatiile noi;
- instalatiile care se modernizeaza, se reabiliteaza sau se transforma precum si la cele la care se efectueaza reparatii capitale.

1.3. Prin exploatarea instalatiilor trebuie sa fie asigurate nivelurile minime de performanta rezultate din cerintele de calitate ale Legii nr. 10/1995 privind calitatea in constructii:
- rezistenta si stabilitate;
- siguranta in exploatare;
- siguranta la foc;
- igiena, sanatatea oamenilor, refacerea si protectia mediului;
- izolarea termica, hidrofuga si economia de energie;
- protectia impotriva zgomotului.
Asigurarea si mentinerea acestor cerinte de calitate sunt obligatorii pe intreaga durata de exploatare a instalatiilor aferente constructiei.
La exploatarea instalatiilor se va tine seama si de alte cerinte de calitate care au un caracter de recomandare (confort vizual sau tactil, durabilitate, adaptare in utilizare, etanseitate etc.).

1.4. Documentele tehnice privind exploatarea, intretinerea, repararea si comportarea in timp a instalatiilor si constructiilor aferente se cuprind in "Cartea tehnica a constructiei", care se intocmeste de catre proiectant si se pastreaza si completeaza de proprietar pe toata perioada existentei constructiei.
Documentele privind urmarirea comportarii in timp a constructiei si instalatiilor aferente se intocmesc in conformitate cu legislatia in vigoare.


 

 
 
Revista Electricianul
 
Revista Instalatorul
 
Revista Masurari si Automatizari
© 2002 Normative.ro