Normative si reglementari in constructii-instalatii

Normative

  Lista normative
  Preturi normative
  Formular comanda
 
 
 

 
 
Expozitii, targuri, conferinte, simpozioane, seminarii
 

27. Normativ pentru proiectarea si executarea instalatiilor interioare de semnalizare a incendiilor si a sistemelor de alarmare contra efractiei din cladiri I 18/2-02

Elaborat de:

Institutul de proiectare, cercetare
si tehnica de calcul in constructii
IPCT-SA
Aprobat de:

MLPTL
Cu Ordinul nr.2014/18.12.2002

1.OBIECT. DOMENIUL DE APLICARE


1.1. Prezentul normativ cuprinde prevederi obligatorii la proiectarea, executarea si exploatarea instalatiilor de semnalizare a incendiilor si a sistemelor de alarma impotriva efractiei din constructii, in scopul satisfacerii exigentelor de siguranta a utilizatorilor.
1.2. Normativul este destinat proiectantilor, executantilor, verificatorilor de proiecte, expertilor tehnici si responsabililor tehnici cu executia, proprietarilor sub orice titlu si utilizatorilor constructiilor care se echipeaza cu astfel de instalatii.
1.3. Prevederile prezentului normativ se aplica la proiectarea, executarea si exploatarea instalatiilor de semnalizare a incendiilor si sistemelor de alarma impotriva efractiei din constructiile civile, de productie si depozitare. Sistemele si instalatiile la care se refera normativul sunt:
- instalatii de semnalizare a incendiilor;
- sisteme de alarma impotriva efractiei;
- instalatii de televiziune cu circuit inchis;
- sisteme de control acces (cu yale electromagnetice, cu cartele de identificare, cu bariera inductiva etc.).
1.4. Prevederile normativului se aplica la instalatiile precizate la art.1.3. din constructiile noi, modernizarile, schimbarile de destinatie a constructiilor existente precum si la refacerea instalatiilor existente din cladiri.
1.5. Nu fac obiectul prezentului normativ instalatiile de semnalizare a incendiilor si sistemele de alarma impotriva efractiei pentru:
- metrou, porturi si aeroporturi;
- exploatari miniere in subteran;
- obiective din retelele MApN, MI, SRI nominalizate prin ordine ale conducatorilor structurilor respective;
- obiectivele exploatate de SNCFR;
- instalatii de detectare si alarma din sistemele de ventilare-climatizare, de transport pneumatic etc. La aceste sisteme si instalatii se aplica prevederile corespunzatoare, elaborate de structurile respective, aprobate potrivit legii.


 

 
 
Revista Electricianul
 
Revista Instalatorul
 
Revista Masurari si Automatizari
© 2002 Normative.ro