Normative si reglementari in constructii-instalatii

Normative

  Lista normative
  Preturi normative
  Formular comanda
 
 
 

 
 
Expozitii, targuri, conferinte, simpozioane, seminarii
 

28. Ghid de evaluare a riscului de incendiu si a sigurantei la foc pentru camine de batrani si persoane cu handicap GT 050-02

Elaborat de:

Institutul de proiectare, cercetare
si tehnica de calcul in constructii
IPCT-SA
Aprobat de:

MLPTL
Cu Ordinul nr.2002/16.12.2002

1.OBIECT. DOMENIUL DE APLICARE


1.1. Obiectul prezentului ghid il constituie stabilirea factorilor de risc, de activare, de gravitate si de protectie la foc, precum si a valorilor acestora, care se iau in considerare la evaluarea riscului de incendiu si a sigurantei la foc prin metoda matematica de evaluare, stabilita potrivit legii.

1.2. Ghidul se adreseaza tuturor factorilor implicati in activitatea de proiectare a constructiilor publice, verificatorilor si expertilor atestati pentru cerinta de calitate siguranta la foc, specialistilor din ministere si alte organe ale administratiei publice centrale si locale cu atributii in domeniul apararii impotriva incendiilor, precum si persoanelor fizice si juridice care detin , sub orice forma , camine de batrani si handicapati.

1.3. Ghidul se aplica de persoane cu competenta in domeniile: proiectarea constructiilor publice, identificarea si evaluarea riscului de incendiu, verificarea si expertizarea privind cerinta de calitate "siguranta la foc", indrumarea si controlul activitatii de aparare impotriva incendiilor.

1.4. Ghidul se utilizeaza la evaluarea riscului de incendiu atat la caminele de batrani si handicapati existente cat si la cele nou construite.

1.5. In cazul caminelor de batrani si handicapati nou construite ghidul se utilizeaza la intocmirea si validarea scenariului de siguranta la foc.


 

 
 
Revista Electricianul
 
Revista Instalatorul
 
Revista Masurari si Automatizari
© 2002 Normative.ro