Normative si reglementari in constructii-instalatii

Normative

  Lista normative
  Preturi normative
  Formular comanda
 
 
 

 
 
Expozitii, targuri, conferinte, simpozioane, seminarii
 

30. Ghid de evacuare a riscului de incendiu si a sigurantei la foc la sali aglomerate
GT-030-01

Elaborat de:

Institutul de proiectare, cercetare
si tehnica de calcul in constructii
IPCT-SA
Aprobat de:

MLPTL
Cu Ordinul nr.1613/02.11.2001

Obiect. Domeniu de aplicare


1.1. Obiectul prezentei lucrari il constituie stabilirea factorilor de risc, de activare si de protectie la foc, precum si a valorilor acestora, care se iau in considerare la evaluarea riscului de incendiu si a sigurantei la foc prin metoda matematica de evaluare.
1.2. Lucrarea se adreseaza tuturor factorilor implicati in activitatea de proiectare a constructiilor publice, verificatorilor si expertilor atestati pentru cerinta de calitate siguranta la foc, specialistilor din ministere si alte organe ale administratiei publice centrale si locale cu atributii in domeniul apararii impotriva incendiilor, precum si persoanelor fizice si juridice care detin sub orice forma sali aglomerate.
1.3. Prevederile prezentei reglementari se aplica la: proiectarea constructiilor publice, identificarea si evaluarea riscului de incendiu, verificarea si expertizarea privind cerinta de calitate "siguranta la foc", dupa caz.
1.4. Solutiile cadru se utilizeaza la evaluarea riscului de incendiu atat la sali aglomerate existente cat si la cele nou construite.
1.5. In cazul salilor aglomerate aflate in faza de proiectare prevederile prezentei reglementari se utilizeaza la intocmirea si validarea scenariului de siguranta la foc.


 

 
 
Revista Electricianul
 
Revista Instalatorul
 
Revista Masurari si Automatizari
© 2002 Normative.ro