Normative si reglementari in constructii-instalatii

Normative

  Lista normative
  Preturi normative
  Formular comanda
 
 
 

 
 
Expozitii, targuri, conferinte, simpozioane, seminarii
 

5. Normativ privind exploatarea instalatiilor de ventilare si climatizare I5/2-98

Elaborat de:

Institutul de proiectare, cercetare
si tehnica de calcul in constructii
IPCT-SA
Aprobat de:

MLPTL
Cu Ordinul nr.55/N-15.07.98

OBIECT. DOMENIUL DE APLICARE


1. Prevederile prezentului normativ se aplica la exploatarea instalatiilor de ventilare si climatizare din constructiile civile si de productie.

2. Normativul se adreseaza personalului din unitatile care intretin si exploateaza instalatiile de ventilare si climatizare, administratiilor cladirilor, proiectantilor, in vederea intocmirii instructiunilor de exploatare.

3. Prevederile normativului se aplica:
- la instalatiile noi;
- la instalatiile care se modernizeaza, se reabiliteaza sau se transforma, precum si la cele la care se efectueaza reparatii capitale.

4. Nu fac obiectul prezentului normativ instalatiile speciale de ventilare si climatizare, cum sunt: instalatiile de dezodorizare, sterilizarea aerului, transport pneumatic, ventilarea constructiilor agrozootehnice si mine, instalatii speciale aferente cladirilor spitalicesti sau adaposturilor de aparare civila, precum si instalatiile pentru evacuarea fumului si a gazelor fierbinti in caz de incendiu (desfumare).

5. Prevederile normativului au in general un caracter de recomandare, cu exceptia prevederilor corespunzatoare cerintelor de calitate mentionate in art.2.1.

6. La exploatarea, intretinerea si repararea instalatiilor de ventilare si climatizare se vor respecta si prevederile specifice cuprinse in reglementarile din Anexa nr.1.


 

 
 
Revista Electricianul
 
Revista Instalatorul
 
Revista Masurari si Automatizari
© 2002 Normative.ro